Furniture & Design

Waffle Bench

Udvikler
FEM er et Design Studio bestående af designerne Anders Engholm og Sarah Cramer. De brænder for at finde den perfekte løsning, der opfylder kundernes behov men også for at udforske nye designmetoder og få nye erfaringer. FEM stræber efter at blive et anerkendt designbüro med spidskompetence i trendsættende møbeldesign.
Produkt
Waffle bench. En fleksibel sædeenhed, der kan anvendes på mange forskellige måder, afhængig af plads og behov. Bænken har en glidende pude, der tillader brugeren at ændre produktet efter behov.
Materiale
Designerne brugte koldskum – HR-50, – sponsoreret af BPI – til at udvikle bænkens sæde. Denne type skum er velegnet til møbler og polstring, pga. skummets formfasthed og bestandighed, selv efter vedvarende brug.

 

The Flesh Chair

Udvikler
Nanna Kiil er studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademis Designskole, Institut for Bygningskunst og Design. Tekstil er hendes fortrukne materiale at arbejde med, men hun søger konstant at udvikle sig i brugen af andre materialer og metoder. Hun søger at stimulere mennesket gennem emotionel funktionalitet.
Produkt
The Flesh Chair, inspireret af den menneskelige overvægt, blev skabt i løbet af et fem-ugers projekt på kunstakademiet. Hun foldede og rynkede skummet omkring en enkel metalkonstruktion og syede det derefter på plads. Hun tilførte også træ som arme og ben. Kiil forklarer, at hensigten med stolen var at undersøge balancen mellem det frastødende og det tiltrækkende gennem voluminøse kurver.
Materiale
Nanna brugte BPIs egen viskoelastiske skum – TempraFlex®- V6067 for at give stolen sit voluminøse udseende og fleksible komfort. Som hun udtrykte det med hendes egne ord: "Less is a bore". Denne type skum er primært skabt til madrasser og puder på grund af skummets særlige egenskaber og evne til at forme sig nøjagtigt efter kropsform og position. Skummet har samtidig en unik evne til, konstant at vende tilbage til sin oprindelige form efter belastning.

 

Touch That Taste!

Udvikler
Martyna Barbara Golik er tekstildesigner i København, Danmark. Hun mener, at en designer er en ”forfatter”, og skabte genstande er biprodukter af en kreativ proces. Med denne filosofi forsøger hun at kombinere forskellige materialer og teknikker for at kommunikere ideer og opbygge en interaktion med brugeren.
Produkt
De illustrerede produkter er en del af et projekt, hvor designeren har kombineret tekstiler og fødevarer. Puffen repræsenterer "sød", fordi du får en følelse af langsomt at synke i en behagelig tilstand. Sandalerne er repræsenterer "bitter", fordi de er bløde og tunge på samme tid, hvilket gør det svært at gå. Hver sko vejer 2 kg.
Materiale
Puffen er lavet af BPIs eget viskoelastiske skum – TempraFlex®-V8067 og er dækket med lyserødt tekstil. Sandalerne er også lavet af BPIs skum og filt. Designeren brugte Setex® 100-195 kg / m3 for at skabe sandalerne. Alternativt kan VibraSetex® 250 kg / m3 anvendes til en mere eksklusiv kvalitet.

 

Soft Structure

Udvikler
Ditte Hammerstrøm har arbejdet med møbler siden 2000 og mener, at design handler om meget mere end blot funktionalitet. Ditte arbejder med både udstillings- og produktionselementer og bliver blot endnu mere udfordret og inspireret af regler og grænser.
Produkt
En sofa med vrangen ud. Polstringen er blevet skrællet af og blotter de nøgne metalrør. Strimler af skum er viklet omkring stellet og synliggør eksperimenter med nye polstringsteknikker, der normalt er skjult. Ved at gøre det skjulte fyld til synlig overflade, forsøger Ditte på den måde at ophøje det ellers anonyme materiale inde i produktet.
Materiale
Designerne brugte koldskum – HR-38, – sponsoreret af BPI – til at udvikle bænkens polstring. Denne type skum er velegnet til møbler og polstring, pga. skummets formfasthed og bestandighed, selv efter vedvarende brug.

 

The Wooden Chair

Udvikler
Designerne Mathilde Witt Mølholm og Monique Engelund har skabt denne hvide stol til udstillingen – "White out".
Produkt
” Den ulykkelige, umagelige træstol løb hjemmefra for at finde lykken. Den blev fanget i en frygtelig snestorm, som forvandlede den til denne magelige og meget lykkelige træstol.”
Materiale
Designerne brugte BPIs eget viskoelastiske memoryfoam – TempraFlex® – til at skabe den ”terning-agtige” pude oven på træstolen.