27. marts 2020

BPI lancerer PureSound®F – en selvslukkende akustikskum uden brandhæmmer

BPI udvider produktsortimentet inden for det egenproducerede varemærke, PureSound®. Varemærket består i forvejen af skumkvaliteten, PureSound®E, som blev lanceret i sommeren 2019. Den nyeste tilføjelse hedder PureSound®F, og det er BPIs bud på en akustikskum af høj kvalitet, som er udviklet med fokus på bæredygtighed: den er nemlig helt uden brandhæmmer.

Hos Bramming Plast-Industri A/S dedikerer vi mange ressourcer til at videreudvikle og optimere vores produktsortiment, så vi kan tilbyde den helt rigtige skumkvalitet til vores kunders behov. Efter mange måneders arbejde med laboratorietests og produktprøvninger er vi nu klar til at lancere et nyt produkt, der besvarer en stor efterspørgsel: en skumkvalitet med fantastiske lydabsorberende egenskaber og lave emissionsværdier.

Næste generation af støjreducerende skum

PureSound®F er udviklet med unikke lydabsorberende egenskaber, og skumkvaliteten kan især skabe værdi som akustisk interiør i offentlige og private områder samt som lydabsorberende komponent i HVAC-aggregater. På arbejdspladser med åbne kontormiljøer kan PureSound®F anvendes til at absorbere unødig samt generende støj og dermed skabe bedre arbejdsmiljø for medarbejdere. Derudover kan PureSound®F med fordel anvendes i bl.a. ventilationssystemer, hvor skummet absorberer støj og summen fra aggregatet.

”Det er velkendt, at støj i hverdagen er en hyppig årsag til bl.a. stress, og der er derfor stor efterspørgsel på velegnede materialer og løsninger, der kan afhjælpe dette. Disse skal samtidig være produkter med meget lave emissionsværdier, så de kan bruges i bl.a. private hjem og kontormiljøer uden at gå på kompromis med sundheden hos brugerne”, fortæller Kasper Kamp Jensen, R&D Manager i Bramming Plast-Industri A/S.

Når man integrerer PureSound®F i sin løsning, dæmper man derfor støjen, hvilket kan være en faktor til at forbedre indendørs miljøer. Både PureSound®E og PureSound®F har meget lave emissionsværdier, så begge skumkvaliteter kan trygt anvendes i løsninger inden for akustisk interiør og HVAC.

Bæredygtig kvalitet og lave emissionsværdier

PureSound®E, som vi lancerede i sommeren 2019, produceres med en miljøvenlig brandhæmmer, som har meget lave emissionsværdier. Den har en lav densitet på ca. 25 kg/m3, men den klarer alligevel bygningsindustriens brandklasse E i EN ISO 13501. PureSound®E har samtidig en god akustisk performance, og denne kombination gør den unik.

PureSound®F udmærker sig især ved, at den er 100 % uden brandhæmmer og dermed har endnu lavere emissionsværdier. På trods af dette, er PureSound®F selvslukkende, og den klarer dermed brandklasserne: En 1021-1, CAL-117 samt FMVSS302. Denne brandhæmmende egenskab er helt unik for en så let skumkvalitet, der er produceret uden brandhæmmer – hvor der samtidig ikke gås på kompromis med produktkvaliteten og de lydabsorberende egenskaber.

Der er derfor tale om typer af PureSound®, som qua sine kombinationer af egenskaber er unikke på hver sin måde – og som begge er udviklet med fokus på bæredygtige og miljøvenlige materialer. Derfor arbejdes der yderligere på, at begge skumkvaliteter bliver certificeret STANDARD 100 by OEKO-TEX® i løbet af 2020.

Et positivt bidrag til branchens fremtid

PureSound® modtager stor anerkendelse fra eksterne samarbejdspartnere og kunder – på grund af de gode testresultater og den miljømæssige omtanke, der ligger bag udviklingen af produkterne. Den store anerkendelse kommer blandt andet til udtryk ved, at BPIs varemærke er for nyligt blevet indstillet til Plastprisen 2020. Plastprisen er en årlig prisuddeling inden for Plastindustrien til nye innovative produkter, der bidrager positivt til branchens fremtid.

”Vi er meget stolte over, at PureSound® er blevet indstillet til Plastprisen 2020, og vi krydser naturligvis fingre for, at PureSound® går hele vejen”, forklarer Johs. Rasmussen, R&D Product Developer i Bramming Plast-Industri A/S.