Stillingsopslag

Sustainability Specialist

Sustainability Specialist

Brænder du for den grønne agenda og bæredygtige omstilling i dansk industri? Kan du se dig selv i en selvstændig nøglerolle i en fremtidsorienteret vækstvirksomhed, der rykker på klima- og miljøområdet, fordi ledelsesfilosofien understøtter en kultur med fokus på langsigtet bæredygtighed med kunden i centrum? Kan du drive de bæredygtige initiativer og omsætte dem til realiserbare praksisser? Så er du den, vi søger til Bramming Plast-Industri i Bramming.

Stå i spidsen for bæredygtighed og reduktion af Product Carbon Footprint med alt, hvad det indebærer
Miljø og bæredygtighed er strategisk prioriterede fokusområder. Virksomhedens vision er at skabe bæredygtige løsninger gennem industrielle og skalerbare processer, og du får en nøglerolle i at kvalificere og kvantificere miljøaftrykket fra ”vugge” til ”kundeleverance”. I denne nyoprettede stilling vil du derfor stå i spidsen for arbejdet med bæredygtighed herunder blandt andet beregning samt automatisering af Product Carbon Footprint for at skabe transparens, da virksomheden har et mål om konvertere 50% af sin PUR produktportefølje til bæredygtige alternativer inden 2026. En overordnet opgave vil derfor være at kvantificere bæredygtighed og få kortlagt samt systematiseret de nye processer, der skaber løbende transparens. Du vil referere til Head of R&D og vil samarbejde på tværs af hele organisationen, som en del af virksomhedens Innovationscenter og ud mod leverandørnetværket for at opnå den nødvendige forståelse og viden – ligesom du vil deltage i det strategiske og taktiske arbejde omkring fremtidige ESG-målsætninger og omsætte dem til eksekverbare målbare initiativer. Arbejdsopgaver knytter sig desuden til:

  • Tilvejebringe og systematisere data, der understøtter BPIs ambition om at kunne levere Product carbon footprint (PCF) på tilbudsniveau for dermed at synliggøre værdien af at træffe det bæredygtige produktvalg

  • Ansvarlig for drift og udvikling af BPIs ESG war-room og herunder medvirke til at skabe hurtig fremdrift i BPIs konvertering mod bæredygtige processer og materialer

  • Ansvarlig for udarbejdelse og procesoptimering ift. GHG Scope 1,2,3 samt UN global compact initiativer

  • Ansvar for udarbejdelse og tilvejebringelse af PCF, LCA og emmisionsdata og supply chain data

  • Implementere bæredygtighedslovgivning og taksonomier i praksis og handleplaner

  • Deltagelse i tværorganisatorisk teamsamarbejde med henblik på at implementere projekter der skaber synlige forbedringer i BPIs klimaregnskab

  • Deltagelse i kundemøder som BPI’s specialist mhp. sparring og præsentation af BPI’s tilgang til bæredygtighed, metoder til beregninger etc.

  • Vidensdeling og etablering af best practices på tværs af selskaber – Danmark og Polen

  • Intern stakeholder management

Selvstændig og systematisk ildsjæl, der brænder for at sætte sit præg på bæredygtighedsområdet

Du har en relevant teoretisk uddannelse inden for bæredygtighedsområdet og kommer fra en lignende rolle – måske fra en produktionsvirksomhed eller konsulenthus. Du kan sagtens være talentet, der er godt på vej og har et par års erfaring med i bagagen. Vigtigst er, at du er vant til at bruge din teoretiske viden i praksis og derfor har kendskab til PCF, LCA-beregninger, lovgivning og standarder inden for området. Du har gennem din karriere navigeret i tekniske miljøer og derfor tilegnet dig faglig teknisk indsigt affødt af interesse og nysgerrighed – og allerhelst konkret inden for bæredygtighedsrådgivning, hvor du løbende holder dig opdateret, hvorfor du også har indsigt i eller naturlig interesse for ISO 14040, 14044, 14067, PEF-standarder, GHG-protokol samt EU-taksonomi og CSRD-regulativer. Du står på et solidt fundament af ordentlighed og er drevet af et værdibaseret formål med fokus på klima, ESG og CSR, som du ønsker at bidrage til. Derudover arbejder du selvstændigt samtidig med, at du trives med at vidensdele, præsentere løsninger og indgå i faglige dialoger med kunder, leverandører og kollegaer. Du arbejder desuden målrettet, systematisk og store datamængder skræmmer dig ikke. Endeligt har du gode kommunikationsevner, begår dig godt på dansk og engelsk i skrift og tale og navigerer naturligt i MS Excel og ERP-systemer.

Send dit cv
Rekrutteringsprocessen varetages af People Executive, og har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Managing Partner Anders Jørgensen på tlf. +45 3051 7789 eller Recruitment & Research Consultant Amalie Riisgaard Madsen på tlf. +45 3028 4082. Send dit cv via linket her. Vi behandler ansøgninger løbende. Alle henvendelser behandles fortroligt.

Har du spørgsmål?

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.