Nyheder

25.02.2018

Del nyheden

Alternativ isoleringsmateriale i totalrenovering af 339 lejemål

Efterisolering uden videre omsvøb

For 10 år siden var der næsten udelukkende fokus på at holde varmen. I dag handler det heldigvis også om at etablere et generelt godt indeklima!
Udtalelsen kommer fra Kim Djurhuus – projektleder for hoved- og totalentreprise hos DAHL A/S, der forestår totalrenoveringen af 339 lejemål efter en anderledes, utraditionel opskift.
Projektleder Kim Djurhuus er meget tilfreds med, at man er gået nye veje for at fremme indeklimaet i moderne byggerier. En del af gevinsten har indtil videre været pladsbesparelse – og ikke mindst – en bedre økonomi.

I nutidens byggerier gælder det bl.a. om at finde den ideelle balance mellem optimal isolering, bedst mulig pladsudnyttelse samt tilstrækkelig ventilation og dermed – et sundt indeklima.

Pålsson Arkitekter havde besluttet sig for en løsning, der både var plads- og tidsbesparende, og Kim Djurhuus blev sat på som projektleder og fik bl.a. til opgave at finde ud af, hvordan materialerne kunne integreres. Kim Djurhuus og hans team havde tidligere stiftet lidt bekendtsskab med nogle hårde isoleringsplader som alternativ til det almindelige mineraluld og havde interesse i den nye udvikling inden for varmvægsplader og sandwich-konstruktioner. Der var tale om et helt nyt produkt på markedet, udviklet i samarbejde mellem firmaerne Fermacell og BPI – Bramming Plast Industri A/S. Firmaerne er specialister inden for hver deres område: Fermacell med stor ekspertise inden for fibergipskonstruktioner, montage og overfladebehandling og BPI med omfattende erfaring i skumplastproduktion og mere end 300 typer skum i produktionen.

Sammen med den mangeårige samarbejdspartner – Tømrermester Claus Petersen fra Jyllinge ApS – fandt man frem til, at den ideelle løsning var nyudviklingen af Fermacells specialkonstruerede sandwichkonstruktion.

Fermacell og BPI havde sammen udtænkt en helt ny sammensætning af Fermacells fibergipsplader og BPIs egenproducerede InotanPUR® – et særligt hårdt polyurethan celleskum med enestående isoleringsevner og en lang række andre fordelagtige egenskaber.

InotanPUR®

InotanPUR® er BPI’s egenproducerede plader og profiler i hårdt PU-skum med lukket cellestruktur.

Typisk anvendelse:

InotanPUR® er et unikt materiale, som, med dets særlige isoleringsevne og lave vægt, kan anvendes til isolering i bl.a. bygninger, vinduer og døre samt skibe, kølebiler og meget andet.

Hvorfor vælge InotanPUR®?

InotanPUR® har følgende interessante egenskaber:

De bedste isoleringsværdier

InotanPUR® har én af de bedste isoleringsværdier på markedet.

Materialet leveres i tykkelser efter ønske, og anvendes derfor ideelt til områder, hvor der ønskes optimal isolering, men hvor pladsen er begrænset.

Brandegenskaber:
Standardkvaliteterne opfylder FMVSS 302 (Federal Motor Vehicle Safety Standard No. 302) og EN 13501-1-F. InotanPUR® fra 40MP kan mod forespørgsel, og ved specialproduktion, opfylde andre brandstandarder.

Dimensioner:
Plader og profiler skæres fra blokke i bredder fra 600 til 1.220 mm og i længder fra 1.000 til 3.000 mm. InotanPUR® 120M produceres i max. bredde 600 mm. Plader kan leveres i tykkelser fra 10 til 230 mm. Pladerne kan leveres med spor til optimering af limning og laminering, samt not & fer på forespørgsel.

Tømrermester Claus Petersen følger med tiden

Jeg har været 35 år i faget og er flasket op med traditionel mineraluld. Det tog overraskende kort tid at vænne sig til at gøre tingene på en ny måde med de nye materialer. I starten vurderede vi at kunne spare ca. 1/3 tid. Men nu bruger vi faktisk kun ca. halvt så meget tid på monteringsarbejdet, og det er virkelig noget, der kan mærkes.

Uglevang og Ørnevang er to almene boligbebyggelser, opført i hhv. år 1973 og år 1969-70. Afdelingerne består hver af 7 vinkelformede boligblokke i 3 etager. Uglevang omfatter 171 boliger og Ørnevang 168 boliger, samt kælder med opbevaringsrum, vaskeri og tekniske installationer, bestyrelsesrum og klublokaler.

Renoveringen af de to afdelinger omfatter gennemførelse af en helhedsplan der bl.a. indeholder efterisolering af gavlvægge og den største fordel for tømreren er, ifølge Claus Petersen, at materialet er særdeles tidsbesparende. Claus prøvede at teste under projektet ved at sammenligne med den gamle metode, hvor man brugte traditionel mineraluld, dampspærre og 2 x gipsplader samt lægter.

Resultatet var overordentligt opløftende, og man reducerede montagetiden med ca. 1/3 – næsten fra start.
”Her, hvor vi er ca. halvvejs i projektet, har rutinen betydet, at vi formentlig er nede på at bruge ca. halvdelen af tiden i forhold til det beregnede”, udtaler Claus Petersen.

BPIs Key Account manager – Peter Munch Hansen (t.h.) – kigger på projektplanerne med en af de 4 håndværkere, der har været med fra starten.

Kim Djurhuus og Claus Petersen har samarbejdet om flere projekter gennem mange år – og de er begge enige om, at kombinationen af Fermacells varmvægskonstruktion og det indbyggede InotanPUR fra BPI er meget interessant for arkitekter, ingeniører og bygherrer – især pga. den lette – og stadig solide konstruktion, pladsbesparelsen hvor man får flere kvadratmeter trods optimal isolering, og det meget enklere materialeforbrug.

Der er med andre ord mange fordele for alle – og sidst men ikke mindst – også for beboeren, der ikke behøver at have et hjem i ’ruiner’ i længere tid end højst nødvendigt.

Om jeg vil anbefale det til andre?

”Hmm . . Hvis jeg nu siger, at jeg gerne ville have det ind i i mit eget hus – så kan jeg vel ikke sige det mere positivt” – afslutter Claus Petersen med et smil.

Du kan finde flere informationer om Fermacell og InotanPur® via Fermcells og BPIs hjemmesider.

Varmvægsplader i færdige mål gør arbejdet nemmere

1. De første karme er opsat, hvor man bl.a. er sluppet for at skulle sænke vinduerne i en ekstra arbejdsproces.
Den første færdigmonterede, komplette løsning, der sidenhen har begejstret både bygherre og beboere.
BygherreLillerød Boligforening v. Boligkontoret Danmark
Tidsrum2014 – 2017
Byggesum155 mio kr. inkl. moms
AdresseØrnevang 34-86 og Uglevang 2-56, 3450 Allerød
Rådgivende ingeniørerDomina
ArkitekterPålsson
TømrerfirmaJyllinge ApS
LeverandørerFermacell Scandinavia

Flere m2 for færre penge

… er blot et af argumenterne for at benytte sig af en helt ny og unik BPI-løsning til isolering og bedre boligudnyttelse.

Baggrund

Markedslederen inden for gipsplader – Fermacell – stod overfor en stor udfordring, inden samarbejdet med BPI. Deres hidtidige produkt var ikke brandgodkendt i Danmark og havde ikke særlig god isoleringsevne.
I efteråret 2013 blev samarbejdet med BPI indledt pga. sammenfaldende interesser, hvor BPI tidligere havde anvendt Fermacells produkter i enkelte andre kundeprojekter.

Til opstartsmødet deltog BPIs udviklingsansvarlige og produktchefer samt Fermacells tekniske chef og industrisælger. BPIs mangeårige kemileverandør – Huntsman – var også med, og udviklingsforløbet gik i gang. Femacell har et stærkt netværk inden for byggebranchen, og har allerede mange kendte produkter og aftaler i markedet. Med BPIs store produktkendskab og teknologiske viden var samarbejdsparterne således det ideelle match.

Opgaven

Samarbejdet blev indledt med en kombination af forskellige ideer fra Fermacells og BPIs side. De konkrete mål undervejs blev foranlediget af nogle afgørende spørgsmål. Hvad var procesmæssigt, brandmæssigt og økonomisk – den bedste løsning?

Samarbejdsaftalen blev baseret på BPIs egen skabelon, som også var den første af sin slags i BPIs historie. Fermacell varmvægspladen blev lanceret i februar 2014 på et byggemesse i Fredericia, hvor der skulle handles hurtigt, da messen kun forekommer hvert andet år. Første produktion blev sendt afsted i maj, og der blev lavet en treårsaftale. BPI er endvidere blevet fast underleverandør til Fermacell.

Processen er i dag, at Fermacell sender deres gipsplader til BPI, hvorefter BPI påmonterer deres egenproducerede Inotan-PUR skum og der pakker produkterne i Fermacells emballage til deres centrallager.

Kundens udbytte

Fermacell fik mulighed for at introducere et nyt produkt, de manglede i deres sortiment og på det danske marked.

De fik også et samarbejde med en innovativ partner, som tilmed har hjulpet dem med at finde en kreativ løsning til at markedsføre produktet. Der er f.eks. lavet 50 miniaturedisplays af varmvæggen med tilhørende POS-materialer til promovering / kampagnefremstød i forskellige byggemarkeder.

Gå tilbage til oversigten

Flere nyheder