Mekanisk genanvendelse

Setex® Post-Consumer

Vil du bidrage til at rydde op efter kasserede og udtjente PU-produkter? Tag ansvar, og implementér kasserede, genanvendte materialer i dine produkter allerede i dag og minimér dine CO2-udledninger

Hvad får du?

Setex® Post-Consumer

Til komfort og industrielle applikationer

Vi har produceret granulatskum af fraskær fra produktionen inhouse i mere end 30 år, og nu har vi gjort det muligt at producere granulatskum af PU-affald. I Europa ender mere end 40 millioner madrasser på losseplads eller forbrænding, men på denne måde kan vi skabe en cirkulær økonomi ved at forvandle det til granulatskum og implementere det i nye produkter.

Til komfort

Produktet er ideelt til komfortapplikationer, da det har høje komfortmæssige egenskaber, det er fleksibelt, homogent og holdbart. Vi kan producere det i forskellige densiteter.

 

Til industri

Det genanvendte Setex® Post-Consumer er ideelt til vibrationsdæmpning og har gode lydabsorberende egenskaber i elektromekaniske apparater og støddæmpning til gulve, konstruktioner og maskiner.

 

Så du kan erstatte dit eksisterende materiale, herunder skåret skum eller post-industrial granulatskum, med det genanvendte granulatskum. Når man genanvender en madras, kan man spare op til 76 kg CO2e sammenlignet med en standard lineær proces. I gennemsnit består en madras af 35% PU-skum, dermed udgør materialet en stor det af madrassen.

Hvordan er det testet?

Produktets mekaniske egenskaber er testet, og resultaterne viser, at den genanvendte granulatskum har de samme egenskaber som vores Setex® Post-Industrial – på komfortparametre performer denne endda bedre. Emissioner og hygiejneparametre er tested af Eurofins, og målingerne er i overensstemmelse med REACH og RoHS-lovgivningen.

Læs hele rapporten her.

 

Biomass Balance

Et andet initiativ i vejen mod bæredygtige løsninger er vores Biomass Balance. Læs mere om initiativet her.

Kontakt os i dag