Biomass Balance

Polyuretan baseret på kemi fra biomasse som råmateriale

Konvertér dine produkter til bæredygtige alternativer allerede i dag, og reducér din CO2-udledning sammenlignet med konventionel fossilbaseret PU

Hvad får du?

PurFlex® Biomass Balance

Hvad betyder det for dig?

Med Biomass Balance-tilgangen har du mulighed for at vælge alternativer til fossile råvarer.

Vi har implementeret Biomass Balance til alle vores løsninger med blødt støbt skum, og når du implementere det, får du et 100% fossil-besparende produkt. Du behøver ikke ændre noget i dit produkts nuværende værdikæde, og slutproduktet er samme høje kvalitet og med samme høje performance.

CO2e-udledningen på PurFlex® Biomass Balance vil være op til 80% lavere end tilsvarende PurFlex®-skum baseret på fossile ressourcer.

Nedenfor er nogle eksempler på CO2-besparelser ved forskellige antal kg. Disse eksempler for CO2e-besparelser på PurFlex® er baseret på en standard mixratio for isocyanat og polyol sammenlignet med konventionelle kemikalier, der ikke er certificeret som Biomass Balance.

 

Sædepude – 0,2 kg
0,4 kg CO2e-besparelser
Spisebordsstol – 5 kg
10,7 kg CO2e-besparelser
Lænestol – 10 kg
21,4 kg CO2e-besparelser
PureBio100

Madrasskum baseret på organisk affald som råmateriale

Vi har udviklet et nyt produkt, PureBio100. PureBio100 er en madrasskum baseret på 100% Biomass Balance-tilgang. Tilgangen indebærer, at de primære råvarer – polyol og isocyanat – som er nødvendig for at producere skum er 100% baseret på organisk affald som råmateriale uden brugen af fossile ressourcer.

PureBio100 er primært udviklet til topmadrasser og komfortlag, men det kan også anvendes i bæredygtige high-end møbler.

Nedenfor er en kalkulation af CO2-besparelser på PureBio100 sammenlignet med en lignende kvalitet baseret på konventionel kemi:

Madras – 2000x900x50mm/4,05 kg
9,7 kg CO2e-besparelser
Madras – 2000x1400x50mm/6,3 kg
15,1 kg CO2e-besparelser
Madras – 2000x1800x50mm/8,1 kg
19,4 kg CO2e-besparelser

PureBio100

 

Hør mere om PureBio100.

 

REDcert2

Hvordan er det certificeret?

REDcert²

Tredjepartscertificering

REDcert² skemaet bekræfter med en uafhængig tredjepartscertificering, at BASF har erstattet det påkrævede kvantitet fossile ressourcer med biomasse for din løsning. Det sikrer, at dit produkt bidrager til at bevare ressourcer, og at du kan markedsføre dit produkt med REDcert²-logoet.

Mekanisk genanvendelse

Et andet initiativ i vores vej mod bæredygtige løsninger er vores Setex® Post-Consumer. Læs mere om initiativet her.

Kontakt os i dag