Nyheder

20.02.2019

Del nyheden

Et vigtigt spring

Junckers og BPI har i fællesskab skabt et solidt og enestående fundament for verdens bedste sportsgulve. De velkendte, 1.-klasses, massive trægulve i kombination med et unikt stødabsorberende underlag har givet sportsudøvere verden over den ultimative bevægelsesfrihed, den optimale beskyttelse mod skader og det bedste grundlag for at præstere sit ypperste.

Det var et vigtigt spring for Junckers, da man i 2016 blev officiel teknisk leverandør til FIBA Eurobasket 2017 og i den forbindelse leverede 5 high-performance, sportsgulve til 4 forskellige lokaliteter i Europa. Et vigtigt spring for såvel Junckers’ generelle udbredelse og branding af specialkonstruerede sportsgulve på den internationale idrætsscene – men også et vigtigt spring for BPI i produktudviklingen til et ekstremt krævende segment. Der stilles nemlig helt særlige krav til sportsgulve af en kaliber, der skal kunne leve op til såvel myndighedskrav såvel som topatleters vedvarende, fysiske belastninger.

Fra jernbane og bygninger – til sport
Hele filosofien og den konceptuelle tankegang omkring den særlige, vibrationsdæmpende og stødabsorberende funktionalitet stammer oprindeligt fra BPI’s egne er-faringer og succeser fra produktudviklingen til andre af virksomhedens forretningsmæssige segmenter – bl.a. jernbaneindustrien og bygningsindustrien.
Udviklingen indenfor stød- og vibrationsdæmpende materialer tog fart i starten af årtusindskiftet, hvor BPI fik en forespørgsel fra en af verdens største leverandører af løsninger til jernbaneindustrien – edilon)(sedra. Kunden efterspurgte en produktløsning til vibrationsdæmpning og beskyttelse af bygninger, vej, mennesker og miljø.
Der var mange forhold og forudsætninger, der skulle tages i betragtning – herunder temperatur, luftfugtighed og bestandighed. Men især også produktets elasticitet, rebound (tilbagespringsevne) og formstabilitet efter gentagen belastning har været afgørende udvælgelsesfak-torer. I samarbejde med en af verdens største kemiproducenter – Huntsman – udviklede BPI et helt nyt produkt, der senere blev kendt som BPI’s egenproducerede vare-mærke – VibraFlex®.

VibraFlex® er et af markedets stærkeste produktløsninger for vibrations-, stød- og støjdæmpning til industri og anlæg. Produktets særlige egenskaber har gjort det velegnet til flere alternative industrier og givet
anledning til spændende udviklingsprojekter indenfor bl.a. maskiner, teknologi og sågar design/fremstilling af sports- og sikkerhedssko.
Junckers’ imponerende sportsgulve har mere end blot udseendet med sig. Under overfladen gemmer der sig nogle enestående funktionaliteter, der – som ethvert andet ’sportsredskab’ – giver det bedste grundlag for en toppræstation i særklasse. VibraFlex® er den ekstra dimension, du ikke kan se – men, som idrætsudøver, vil mærke, når kampen starter.

Samarbejdet mellem Junckers og BPI går helt tilbage til 2004, hvor produktløsningerne i dag omfatter 3 patenterede varianter af sportsgulve med hvér deres specielle egenskaber:

DUOBAT 120+ og UNOBAT 62+
Et Junckers patenteret strøsystem til fastinstallerede gulvløsninger til jævne og ujævne undergulve i 2 forskellige højdeniveauer
De små, fleksible og specialproducerede VibraFlex®-emner er tilpasset med ekstremt fine højde-/bredde-tolerancer ned til 100-dele millimeter og klikkes ned i Junckers patenterede J-Lock plastelementer og monteres derefter på strøsystemet som fjederelement.

UNOBAT 45
En anden af Junckers gode bud på idealløsningen til fastinstallerede gulve – denne gang til montering på jævnt underlag. Her er der der tale om en speciel kunde- og produkttilpasset råvare, som BPI udelukkende bruger i fremstillingen til Junckers. Strøerne under gulvet er præ-monterede med elastiske VibraFlex®-lister og leveres til Junckers i store jumboruller til eftermontering, hvilket bl.a. har givet en betragtelig optimering i produktionen – både hos Junckers og hos BPI.

Gennemtestet koncept
Automatiseringen i Junckers’ produktion har stillet ekstremt høje krav til tolerancer og ensartethed, hvorfor BPI’s eget testlaboratorie løbende sørger for , at alle batch bliver kontrolleret og registreret med fuld sporbarhed. Procesmæssigt er der skabt et meget effektivt og fremsynet set-up mellem de to virksomheder, og samtidig er den samlede produktløsning udviklet til at holde i rigtig mange år. Det er ikke ualmindeligt at se 10-15 år gamle gulve, der stadig holder, og VibraFlex® er samtidig udviklet til at holde til gentagne belastninger – endnu flere år – uden at miste elasticitet, form eller dimensioner.

Se mere om VibraFlex® på www.bpi.dk/vores-losninger/industri-anlaeg/ og Junckers’ sportsgulve på www.junckers.com/dk/sportsgulve/

Thomas Flindt, R&D Manager hos Junckers Industrier A/S, er godt tilfreds med det frugtbare, udviklingsarbejde med BPI, som bl.a. har gjort, at man indtil videre har kunnet holde priserne nede til trods for vedvarende stigende råvarepriser.

Det massive parketgulv er sømmet til et fjedrende underlag af to krydslagte laminerede strøer. I krydspunkterne på overstrøen er præ-monteret et J-Lock fjederelement med indbygget VibraFlex® deformationsbegrænser og støddæmper.
Her er gulvet sømmet til et fjedrende underlag af laminerede enkeltlags-strøer – igen med Junckers J-Lock kile og indbyggede fjedringssystem, der let klikkes på strøerne. Nivellering til ønsket højde og rethed udføres helt uden brug af søm og værktøjer. Til kilesystemet findes også et udvalg af konstruktionsforhøjere.
Det massive parketgulv er her sømmet til et fjedrende underlag af laminerede enkeltlagsstrøer, denne gang monteret med 2 VibraFlex®-baner på strøernes underside.
Junckers patenterede, justerbare og selvlåsende J-lock kile med præ-monteret VibraFlex® ”shock-absorber”.
Gå tilbage til oversigten

Flere nyheder