Nyheder

08.10.2018

Del nyheden

Vibrationsdæmpende PU-skum fra BPI når nye højder

BPI har, i bogstaveligste forstand, fået en topplacering i et af Østrigs større investeringsprojekter i samarbejde med HOSTRA Gummi und Kunststoffe GmbH in Wien. Et imponerende byggeri på 27.000 m2 med over 800 medarbejdere og et samlet budget på 76 millioner euro.

Ved den officielle åbning kaldte ÖAMTC-Præsident Werner Kraus det nye byggeri for: ”Et arkitektonisk fyrtårn i regionen, et innovativt arbejdsmiljø for vores medarbejdere og et moderne servicecenter for vores medlemmer”.

Et specielt, vibrationsdæmpende materiale – det såkaldte Vibra- Flex® – fandt vej til toppen af Østrigs største medlemscentral for bil-, motorcykel og touring-entusiaster.

I slutningen af sidste år blev den nye ÖAMTC-bygning i Wien taget i brug med officel åbning d. 17. marts 2018. ÖAMTC (Österreichische Automobil-. Motorrad- und Touring Club) er den Østrigske pendent til det danske FDM – omend i noget større omfang. Medlemsorganisationen – eller den såkaldte ”mobilklub” – er Østrigs største og den 7. største i verden med over 2,1 millioner medlemmer.

En af ÖAMTC’s nødhjælpshelikoptere – Christophorus 9 – har siden april 2017 haft sin faste landings-/standplads på taget af den nye, store centralbygning i Wien.

ÖAMTC råder over egen helikopterflåde og har etableret særlige landingspladser på centrale steder til 17 nødhjælpshelikoptere, fordelt på udvalgte lokationer over hele Østrig. Det er her BPI’s specielle vibrationsdæmpende materiale – VibraFlex® – er kommet til at spille en betydningsfuld rolle for funktionaliteten. Foreningen af redningshelikoptere – med benævnelsen Christophorus Flugrettungsverein (CFV) samarbejder bl.a. med Røde Kors, Østrigs bjergredningstjeneste og Wiens redningstjeneste.

Tilsammen dækker disse tjenester altså ikke blot redningsaktioner i forbindelse med trafikuheld – men også ved alpinulykker eller medicinsk akutnødhjælp. En ÖAMTC nødhjælpshelikopter er fuldt udstyret med alt nødvendigt samt en professionel besætning, der, foruden piloten, også inkluderer en akutlæge, en paramediciner/redder og – afhængig af ulykkens karaktér – evt. en ekstra redder fra bjergrednings- eller alpinredningstjenesten.

Blandt medlemsorganisationens andre ydelser tilbydes bl.a. vejhjælp, paragraf 57-eftersyn, sikkerhedstjek ved brugtbilkøb, hjulskift, dæktest, forsikringer, retshjælp og advokatbistand- og meget andet. Og nu er det altså også muligt for helikopterpiloterne i redningstjenesten at få en bekvem landing på toppen.

De østrigske bilentusiaster har god grund til at være stolte af medlemsorganisationens nye hovedkvarter.

På toppen af det omfattende byggeri var det nødvendigt med et ganske særligt, vibrationsdæmpende materiale i varierende hårdheder for at gøre forholdene ideelle som helikopterlandingsplads. Løsningen blev BPI´s egenproducerede og konfektionerede VibraFlex®.

PROJEKTOVERBLIK

De forskellige områder i landingsarealet kræver forskellige hårdheder i underlaget, pga. varierende belastning og stødpåvirkning. Selve landingsarealet er her markeret i det violette område med sikkerhedszonen i rødt og et omgivende sikkerhedsnet i gult. Det grønne område viser transport- og aflæsningsområde med helikopterens hangar til venstre – lilla markering.

VibraFlex® er BPI’s egenproducerede materiale.VibraFlex® er vores unikke produktsortiment af vibrationsdæmpende PU-skum (polyurethan).

VibraFlex® kan modstå gentagne belastninger over meget lang tid, og har fremragende mekaniske egenskaber i VibraFlex® selv ved meget lave temperaturer.

Typisk anvendelse:
VibraFlex® er ideelt til at dæmpe og absorbere vibrationer og resonans f.eks. i forbindelse med byggeri, produktionsanlæg, karrosseri, sportsgulve, og kan også bruges til emballage.

VibraFlex® anvendes typisk i forbindelse med:
• Støddæmpning
• Vibrationsdæmpning
• Lyddæmpning

Hvorfor vælge VibraFlex®?

Her ses arbejdet med udlægning af VibraFlex®-pladerne, som gik i gang i august måned 2016. Se mere om VibraFlex® på www.bpi.dk

VibraFlex® har bl.a. følgende egenskaber:

• VibraFlex® er specielt egnet til applikationer, hvor produktet bliver udsat for gentagne stødbelastninger.
• VibraFlex® kan leveres i mål tilpasset dine ønsker og behov.
• VibraFlex® er velegnet til alle typer vibrationsdæmpning uanset belastning eller frekvensområde, og anvendeligt både indendørs og udendørs.

VibraSetex®

VibraSetex® er et elastik kompositprodukt, som er 100% baseret på det unikke VibraFlex® materiale. Der har VibraSetex® rigtig gode vibrationsdæmpende egenskaber og kan anvendes ved gentagne og langvarige belastninger.

Gå tilbage til oversigten

Flere nyheder