Case

European House of Beds vil gå forrest med den bæredygtige udvikling i sin branche

European House of Beds har besluttet sig for at sætte en høj standard for bæredygtighed i branchen. Virksomheden har sat flere initiativer i gang for at nå ambitionerne. Et af initiativerne er, at de vil nedbringe anvendelsen af råvarer baseret på fossile brændstoffer. I den forbindelse har de indgået et samarbejde med Bramming Plast-Industri A/S.

European House of Beds producerer en bred vifte af private labels og egne brands til ledende skandinaviske møbelkæder, sengespecialister og frie forhandlere. De har et stort fokus på bæredygtighed, høj kvalitet, godt design og at sikre den gode søvn.

“Det handler om, at vi også som virksomhed gerne løfter vores ansvar for en grønnere måde at gøre tingene på” udtaler Alfred Blank, CEO i European House of Beds.

European House of Beds og Bramming Plast-Industri A/S er enige om, at vi som producenter skal tage stilling til de materialer, vi anvender i vores produktion og løsninger. Derfor har European House of Beds søgt en samarbejdspartner, hvor de sammen kan være med til at fremme brugen af mere bæredygtige alternativer end polyuretan.

”Vi ser et stort potentiale i at indgå et samarbejde med Bramming Plast-Industri, som allerede nu har alternativer til råvarer baseret på fossile ressourcer. Heriblandt er det nyligt lancerede produkt, PureBio100, som er et skumprodukt, der har en dokumenteret CO2-besparelse sammenlignet med konventionelt polyuretan. Alle primære råvarer til produktion af produktet er erstattet med biomasse og er certificeret som bæredygtig af tredjeparten REDcert2”, udtaler Kim Rasmussen, Udviklingsansvarlig i European House of Beds.

European House of Beds har valgt at implementere PureBio100 i en topmadras til deres kollektioner af senge. Deres ambition er at tilbyde deres kunder et af markedets mest bæredygtige topmadrasser, da valget af råvaren giver en markant reduceret CO2-udledning sammenlignet med konventionel anvendelse af polyuretan.

Bidrager til en cirkulær økonomi
Udover at European House of Beds kan tilføje en grønnere topmadras, så er virksomheden på nuværende tidspunkt i gang med at opgradere endnu et eksisterende produkt. Opgraderingen består i høj grad af, at de ønsker at konvertere eksisterende råvarer til en granulatskum, der er lavet af 100% udtjente og kasserede polyuretanprodukter.

”Setex® Post-Consumer består af udtjente madrasser, som er indsamlet, renset, granuleret og limet sammen til et granulatskum med høj komfort. Når vi vælger det genanvendte produkt, bidrager vi til at reducere affald efter hele vores branche ved at bruge principperne om cirkulær økonomi,” afslutter Kim Rasmussen.

Både European House of Beds og Bramming Plast-Industri A/S er meget glade for samarbejdet. Om samarbejdet udtaler Alfred Blank: “Vi har fået bekræftet, hvad vi gik ind i samarbejdet med, nemlig at det giver meget hurtigere resultater og mere mening at indgå i tætte partnerskaber om at løse udfordringerne med at skabe mere bæredygtige produkter”.

Kontakt en af vores medarbejdere, som står klar til en uforpligtende snak