Inspiration

HVAC-producenter: Sådan fjerner du støj fra dit HVAC-produkt

HVAC-producenter oplever de stigende krav til deres produkters støjniveauer, og samtidig er der et stort pres fra slutforbrugerne, der har højde forventninger til kvalitet og minimalt støj. Arbejder du med HVAC, er du måske nødt til at justere støjniveauerne i dit produkt. Men det kan være en stor udfordring at komme i gang. Derfor har vi samlet lidt inspiration til, hvordan du kan imødekomme markedskrav og dine kunders forventninger til et støjsvagt produkt.

Arbejder du i en virksomhed, der producerer HVAC-produkter som fx varmepumper? Så ved du allerede, at efterspørgslen er stigende, og det betyder også, at der i stigende grad er klager om støj hos forbrugerne. Hvis man kombinerer det med det faktum, at støj er et reelt sundhedsproblem* i mange miljøer understreger, at vi er nødt til at gøre noget for at løse problemet.

Nogle støjproblemer i HVAC-produkter kan løses ved at afskærme selve apparatet fra omgivelserne, støjdæmpe direkte på apparatet, eller du kan dæmpe kabinettet, når du installerer produktet hos dine kunder. Ethvert støjproblem er unikt. Og for at løse det har du brug for en unik løsning. Det kan vi hjælpe dig med.

Uovertruffen brugeroplevelse
Du vil gerne kunne tilbyde dine kunder den bedst mulige oplevelse af dit produkt, hvilket betyder høj performance på luftkvalitet og lydoplevelse. Dine ambitioner er måske endda, at brugeren slet ikke bemærker dit produkt i det miljø, det er installeret.

Udover brugeroplevelse skal du måske også leve op til specifikke markedskrav, standarder og klassifikationer om produktets overordnede lydtryk eller lydeffekt. Måske er dit designkrav, at du vil sænke det overordnede støjniveau med et givent antal dB, eller måske er dit krav at eliminere en irriterende lyd fra dit produkt med henblik på at opnå en god lydoplevelse for brugeren.

Under alle omstændigheder vil du løse problemet, så du kan slå dine konkurrenter og sælge dit produkt.

Fire trin til effektiv støjreduktion
Det første step i at kunne give din kunde en uovertruffen lydoplevelse af dit produkt er at finde ud af, hvor støjen kommer fra i dit produkt. Først herefter er du i stand til at lave en skræddersyet løsning, der reducerer støjen. Når du har identificeret støjkilden, er de næste trin:

  • Vælg et ideelt støjreducerende materiale
  • Lav prototyper til test, og dokumenter din endelige løsning
  • Vælg, hvordan du vil producere din løsning

Dette er de overordnede trin til, hvordan du kan gribe optimering af dit produkt an. Hvis du vil dykke yderligere ned i de fire trin, så kan du lære mere i vores guide.

Vil du have sparring på dit støjproblem?
Har du ikke mulighed for selv at eksekvere alle fire trin, så har du mulighed for at få en udvidet R&D-afdeling, når du samarbejder med BPI. Hos BPI har vi mere end 50 års erfaring i at løse støjproblemer i HVAC-produkter. Ethvert støjproblem er unikt, men vores tilgang er den samme. Vi:

  1. analyserer dit product for at identificere kilden til støjen
  2. skræddersyer et design
  3. leverer en skræddersyet løsning
  4. dokumenterer vores forbedringer
  5. tilbyder dig en hurtig lancering af dit produkt

Vores tilgang er altid baseret på din kravspecifikation, så du får en 100% skræddersyet optimeret løsning- Din løsning kan fx blive produceret med et genanvendt materiale, som er lavet af kasserede madrasser. Materialet er ideelt til at absorbere lavfrekvent støj, da det har en åben cellestruktur og mulighed for mange forskellige hårdheder. Derudover er det et materiale, der supporterer din bæredygtighedsprofil ved at genanvende materialer.

Vil du vide mere om, hvordan du kan reducere støjen fra dit HVAC-produkt?

*Kilde: https://www.bolius.dk/opraab-fra-byggesagkyndig-stoej-fra-varmepumper-er-et-kritisk-problem-95988

Kontakt en af vores specialister