20. april 2022

Bramming Plast-Industri A/S introducerer ny og spændende Biomass Balance-tilgang til løsninger med egenproducerede PurFlex® og PureXilence ®

Fremover vil Bramming Plast-Industri A/S kun tilbyde løsninger, hvor polyuretan er baseret på kemi fra biomasse i de egenproducerede brands PurFlex® og PureXilence 3D® støbte skum. Dette kan lade sig gøre ved hjælp af Biomass Balance-tilgangen, hvor man bidrager til at nedbringe forbruget af råolie.

Som en del af den ambitiøse bæredygtighedsstrategi, har Bramming Plast-Industri A/S besluttet, at de fremadrettet kun vil tilbyde bæredygtige råvarer til møbelsegmentet, hvor dette er muligt. Og det er det ved netop PurFlex®, som er Bramming Plast-Industri A/S’ egenproducerede elastiske, støbte møbelskum.

”Hos Bramming Plast-Industri A/S har vi valgt at disconnecte vores produktion fra fossile brændstoffer – det er den eneste ansvarlige vej fremad. I 2022 lancerer vi Biomass Balance, som sikrer, at man med et certificeret produkt kan substituere fossile brændstoffer med organiske affaldsstrømme,” forklarer Thomas Tvedergaard Larsen, CEO hos Bramming Plast-Industri A/S.

”Når vi har muligheden for det, vælger vi bæredygtige råvarer til vores kunder. Og det kan vi nu med vores bløde, støbte komfortskum og teknisk støbte emner – og derfor har vi valgt at gå all-in på denne løsning. Vi stræber efter at udvide vores løsninger til at indebære bæredygtige materialer. Helt konkret er vores mål, at andelen af bæredygtige råvarer i vores produktion skal udgøre 50% i 2026,” tilføjer Henrik Rosendal Rytter, Sales Director hos Bramming Plast-Industri A/S.

Bramming Plast-Industri A/S har valgt en progressiv strategi, og det er målet at overføre denne tilgang til det øvrige produktprogram, så snart det er muligt.

Møder efterspørgslen på bæredygtige råvarer

En problemstilling inden for den globale polyuretanindustri er, at grundkemien polyol og isocyanat har sin oprindelse i råolie. Med det nye tiltag Biomass Balance er det muligt grundlæggende at ændre denne præmis, og anvende en kemi baseret på organisk affald som råmateriale.

”For at vores kunder kan følge den stigende efterspørgsel på bæredygtige løsninger, er de nødt til at træffe bæredygtige beslutninger og tilpasse deres strategi. Når vi tilbyder denne løsning, understøtter vi vores kunder, så de fortsat kan være konkurrencedygtige på det globale marked,” siger Henrik Rosendal Rytter og tilføjer:

”De fleste har indtil nu arbejdet hårdt med deres bærdygtighedsstrategi for emballage, polstring m.v. men tilbage står den største del for komfortmøbler målt i antal kilo og effekt. Det er det, vi nu kommer med en løsning på”.

Bidrager til at nedbringe forbruget af begrænsede ressourcer

Bramming Plast-Industri A/S’ overordnede bæredygtighedsstrategi indebærer, at de vil være en del af løsningen inden for polyuretanindustrien – ikke en del af problemet. Et skridt på vejen er denne tilgang, hvor Bramming Plast-Industri A/S og kunderne bidrager til at nedbringe forbruget af råolie og det generelle CO2-aftryk.

”De produkter, vi leverer med Biomass Balance-tilgangen, bliver certificeret af en uvildig tredjepart, REDcert2 som sikrer, at det, du køber, rent faktisk bidrager til reduceret anvendelse af fossile brændsler. På den måde er vi med til at bidrage til en bæredygtig fremtid,” forklarer Henrik Rosendal Rytter.

På sigt er det Bramming Plast-Industri A/S’ mål at konvertere alle produkter til bæredygtige råvarer, hvorfor de hele tiden følger udviklingen og proaktivt søger bæredygtige løsninger.

Tag del i rejsen – og sikr din virksomheds konkurrencekraft

”Vil du deltage i vores bæredygtighedsrejse, hvor du sikrer din virksomheds konkurrencekraft og understøtter din ansvarlige og bæredygtige profil? Vores bæredygtighedsinitiativer understøtter din vækststrategi på det globale marked, hvor der er store krav til og behov for bæredygtige produkter,” afslutter Henrik Rosendal Rytter.

Hvad er Biomass Balance Approach? Se videoen, hvor tilgangen bliver forklaret: https://bpi.dk/baeredygtighed/bio-mass-balance/

Kontakt os for at høre mere om, hvordan du implementerer Biomass Balanced produkter til din møbelproduktion